user_mobilelogo

logo2_cir_new2dok_logo

У жељи да подстакне иновативне и креативне идеје младих  у Републици Србији, а у складу са изразитим духом филантропије који негује Фондација, са намером да најбоље идеје нађу пут до реализације кроз производњу и пласман на тржишту, имајући у виду природне ресурсе и богатства којима Република Србија обилује, Ниш Арт Фондација, у сарадњи и под покровитељством Министарсва пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Републике Србије,

са циљем да Министарство подржи ревитализацију и развој дрвне индустрије као и да намештај израђен од домаћих сировина постане доступан сваком грађанину Србије и конкурентан за извоз, а на основу Меморандума о разумевању  бр. 322-00-223/2011-090, расписује

НАГРАДНИ  КОНКУРС ЗА НАЈБОЉИ  ДИЗАЈН НАМЕШТАЈА

1.    Почетак регистрације пријава: 25.мај 2011. године.

2.    Рок за предају пријава: 25. август 2011. године.

3.    Датум проглашења награђених: 10. септембар 2011. године.

Право учешћа на овом Наградном конкурсу (у даљем тексту- конкурс)  имају држављани Републике Србије који у тренутку подношења пријаве за конкурс имају до 35 година живота,

Подносилац пријаве за учешће на конкурс мора бити аутор идејног решења или група аутора а који испуњавају услове из претходног става.

Предмет конкурса је оригинални дизајн - идејно решење намештаја за дневни боравак, кухињу, дечију собу, трпезарију, радну собу и /или за канцеларију, а који се може израдити од дрвене грађе добијене искоришћавањем и пореклом  из природних ресурса Републике Србије.

За квалификацију идејног решења-предмета конкурса, потребно је да оно буде представљено у дводимензионалној форми, да се детељи јасно виде, приказ може бити фотографија или нацрт никако узорак, да садржи све детаље ( шарке, ручке, браве и остале појединости) и да је одређена димензијама и визуелним карактеристикама, посебно текстуром и /или материјалима од којих је производ сачињен или украшен, као и њиховом комбинацијом и алернативом уколико постоји, односно да садржи технолошке и функционалне карактеристике будућег производа. Сви детаљи морају јасно да се виде.

Не може се накнадно изменити приказ достављен приликом подношења пријаве на конкурс.

На конкурсу не могу учествовати чланови жирија и њихови заменици, запослени у Фондацији, технички организатори и промотери конкурса, особе које су у сродству са организаторима конкурса или директно кључене у припрему конкурса. Затим, чланова њихових породица, као ни особе које су у вези са било којом организацијом у којој су поменуте особе руководиоци, чланови или  су на други начин ангажовани.

Конкурс је анониман. Фотографије, илустрације или разрађени цртежи идејног решења, које се предају као предог, не смеју да садржи име или било коју другу ознаку или идентификацију аутора или фиме.

Конкурсна документација и само идејно решење доставља се искључиво у електонској форми путем електронске поште Министарства и то на адресу:

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Након што подносилац идејног решења на овај начин  пошаље документацију, путем исте електронске адресе, као одговор,  добиће јединствену шифру под којом се предмет конкурса заводи. Потребно је да пошиљалац потврди пријем јединствене шифре те да њу и електронску пошту и одговор електронски сачува као доказ учешћа у конкурсу. Такође, неопходно је да и у електронској преписци не постоји ниједна идентификациона ознака аутора.

Уколико послата докуметнација садржи податке које из којих се недвосмислено може утврдити идентитет подносиоца захтева или аутора пријава се бити декларисана као неуспела.

О ужем избору достављених радова као и о додељивању награда одлучује стручни жири.

Након затварања конкурса стручни жири прави ужи избор достављених радова и позива аутора истих да се идентификују са својим идентификационим бројем.

У том тренутку конкурс постаје јаван само за оне подносиоце пријава који су ушли у ужи избор.

Награђују се само подносиоци пријава који су ушли у ужи избор.

Награђени учесници конкурса су у обавези да доставе доказ о држављанству Републике Србије, после званичног обавештења о додели награде а пре њеног уручења. Неће остварити право на награду они који овај доказ не доставе, а формирана ранг листа биће коригована за то место.

Пријављено идејно решење не сме да наруши права трећих особа или било која јавна или приватна власничка права. Награђени аутор (или ауторски тимови) приликом преузимања награда потписују изјаву о оригиналности решења у случају спора са трећим лицем у вези са оригиналношћу решења сносе сву материјалну и правну одговорност.

Учесници на конкурсу се могу пријавити са једним или више пројеката како у једној тако и у више такмичарских категорија.

Елиминаторни критеријуми овог конкурса су:

                       

-       непоседовање држављанства Републике Србије

-       прекорачење утвђене старосне границе

-       немогућност израде идејног решења од дрвене грађе која се прави од ресурса са територије Републике Србије.

О додељивању награда одлучује стручни жири.

-       Радован Лале Ђурић, председник жирија

-       Јован Ћирилов

-       Неда Арнерић

-       Горан Ћирић

Фонд за награде износи 20.000 евра. Фондација задржава право да додели награду за 1 или више идејних решења, при чему ће се вредновати како целокупан амбијентални дизајн и дизајн сваког појединачног комада намештаја.

Награђена идејна решења постају власништво Фондације у смислу имовинских права.

Међусобни односи аутора и Фондације у смислу имовинског располагања награђеног идејног решења регулисаће се уговором у складу са законима који регулишу права интелектуалне својине.

            Фондација се обавезује да, у случају закључења уговора са трећим лицима, аутору исплати 25% од укупних прихода од преноса имовинских права, док са осталих 75% она располаже а у циљу и искључиво за подршку младим талентима у Србији а све у складу са циљевима Оснивачког акта Фондације.

Како би крајњи циљ обог конкурса био постигнут а то је развој националног бренда у свери производње намештаја, кроз помоћ младим талентима Фондација ће у сарадњи са Министарством позвати индустријске произвођаче да подрже заједничке активности и уврсте награђене радове у асортиман својих производа.

Резултати конкурса биће проглашени 10. септембра 2011. године. 

Сви заинтересовани могу додатно да се интересују о детаљима конкурса путем телефона 011/3610-5798 и 011/362-0585 код контакт особе Верице Петровић и Владимира Петковића задуженог за спровођење конкурса испред Министраства  пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Републике Србије,

 

 

 

Preuzmite tekst i formular konkursa doc